Bibija Kerla pita Vladu KS: Zašto se naplaćuju pozivi putem call centra, cijene su paprene

Zastupnici u Skupštini KS postavili su niz pitanja Vladi KS, te direktorima i predstavnicima zdravstvenih institucija.

Zastupnica Bibija Kerla pitala je zašto se naplaćuju pozivi putem call centra.

– Namjera je dobra, ali ovu uslugu ne treba naplaćivati. Koliko sam čula, cijene su paprene – pitala je Kerla.

Zastupnik Elemdin Konaković pitao je kako je moguće da u je danu prikazano 200 više bolesnika.

– Kada se i u kojoj fazi rade nalazi krvi i snimak pluća. Koliko imate covid ambulanti u domovima zdravlja i da li je to dovoljno, jer vidimo gužve. Zanima me koliko udio dnevnog testiranja, a koliko realni sektor – pitao je Konaković.

Zastupnik Igor Stojanović pitao je da li su sve zdravstvene institucije stavile na raspolaganju.

– Ima li neki plan kako naći još ljudstva. Kolike su zalihe kisika. Koji je broj medicinskih sestara u Općoj bolnici i u domovima zdravlja i o koliko pacijenata brine jedna sestra – pita Stojanović.

Zastupnik Zvonko Marić pitao je ministra Vranića da li je tačno da je prilikom raspodjele, Stomatološki fakultet dobiti 100 vakcina.

– Da li je tačno da je Pilav dodijelila privatnom sektoru 30 vakcina. Po kojem kriteruju je to rađeno. Da li je tačno da u domu zdravlja Omer Maslić nema papira za printanje nalaza. Koji su rezultati ovog blic lockdawna i šta se trebalo postići. da li je tačno da se pokvarilo vozilo ZZJZ FBiH, a koje trebalo dostaviti vakcine Sarajevu – pitao je Marić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79