BiH bogatija za 38 doktora nauka: Izgradimo državu na temeljima znanja

Univerzitet u Sarajevu promovirao je danas 38 doktora nauka iz oblasti koje pripadaju grupacijama tehničkih, humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-atematičkih i biotehničkih nauka.

Diplome su im uručene na svečanosti u Narodnom pozorištu, a uspješan nastavak karijere poželjeli su im rektor UNSA Rifat Škrijelj, prorektori i profesori.

Škrijelj je kazao da su naši doktori nauka temelj konkurentnosti BiH i imaju posebnu ulogu u procesu osmišljavanja naše budućnosti, te da je ovo u vremenu koje je pred nama, jedna od temeljnih životnih spoznaja koju ćemo zajedno širiti, budući da bh. društvu tek predstoji napor na stvaranju povoljnih uslova za razvoj nauke i naučno-istraživačkog rada.

Magistar prava radi kao konobar: Odlazim iz BiH!

– Mogu sa sigurnošću kazati da su ovi mladi ljudi osposobljeni i kompetentni, posjeduju znanja i vještine za obavljanje profesionalnih zadataka u budućnosti. Njihov odvažni korak da dobiju diplome na najstarijem i najvećem univerzitetu u BiH bio je veliki napor i odricanje i govori o tome da su odlučni ostati u BiH sa svojim porodicama – kazao je on.

Na čast doktora političkih nauka promovirana je ikandidatkinja Amela Kreho, koja smatra da su njen naučni i profesionalni angažmani usmjereni na popravljanju situacije u BiH, a ne samo na izražavanje zabrinutosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79