BiH dobija novih 33 kilometra autoputa, evo na kojoj dionici i kolika je cijena!

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Ugovor o finansiranju, projektovanju i izgradnji dionice autoputa Vukosavlje-Brčko pozpisan je danas u Banjoj Luci.

Ugovor su sa predstavnicima kineske državne korporacije za građevinsko inženjerstvo potpisali predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza i Autoputeva Republike Srpske. Potpisivanju ugovora, također, prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dionica autoputa Vukosavlje – Brčko duga je 33 kilometra i dio je autoputa koji će povezati BiH i Srbiju preko Republike Srpske.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Tender koji je raspisan prošle godine dodijeljen je kineskoj korporaciji. Procijenjena vrijednost ovog projekta, dionice od 33 kilometra bila je oko 600 miliona KM bez PDV-a.

Autoputevi RS-a su prvoveli postupak pretkvalifikacije za što se prijavilo osam kompanija, ali su na kraju izabrane dvije kineske koje su dostavile svoje ponude.

Na kraju je uslove ispunila firma “China State Construction Engineering Corporation Limited”, ali s ponudom mnogo skupljom od one koja je procijenjena. Ipak, vlast u RS-u je obezbijedila i dodatni novac te će cijeli projekt s PDV-om koštati 765 miliona KM.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79