BiH dosegnula vrhunac trećeg vala pandemije

Nezavisni američki institut za metriku i procjene u zdravstvu na Univerzitetu Washington (IHME), koji svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavio je danas nove procjene kretanja epidemije koronavirusa.

Prema njihovim podacima, Bosna i Hercegovina je krajem marta dostigla vrhunac u broju slučajeva zaraze koronavirusom, te će se ovaj broj značajno smanjivati do avgusta ove godine.

U ovom mjesecu, prema njihovim procjenama, naša zemlja je dostigla vrhunac u broju hospitaliziranih osoba, te bi i ovaj broj trebao opadati, na što upućuju i današnje brojke.

Ipak, ukoliko se američke procjene pokažu tačnima, podaci o pacijentima koji umiru uslijed posljedica koronavirusa nisu ohrabrujući, prenosi Radiosarajevo.

Tokom narednih dana, moglo bi biti i više smrtnih slučajeva. Ipak, vjeruju bi situacija mogla biti nešto bolja narednih mjeseci.

Ovo je njihov prikaz kada je riječ o smrtnim slučajevima:

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79