BiH i NATO dijele snažno partnerstvo

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj suradnji i potpori NATO stožeru u proteklom razdoblju

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s dosadašnjim komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom i novoimenovanom zapovjednicom brigadnom generalicom Pamelom L. McGaha.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlantskog saveza.

Ministrica je zahvalila NATO štaba za kontinuiranu podršku i pomoć, posebice za uspješnu saradnju s Oružanim snagama, te naglasila da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

NATO u svakom trenutku može primjeniti silu u BiH

Naglasila je da je Povjerenstvo za saradnju s NATO-om, koje je osnovano u februaru ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje.

Ministrica Turković je zahvalila generalu Folkestadu na pomoći i saradnji u povodu završetka njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu NATO štaba u Sarajevu, dok je novoimenovanoj komandantici brigadnoj generalici Pameli L. McGaha poželjela uspješnu misiju.

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj saradnji i podršci NATO štaba u proteklom razdoblju.

Sagovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obveza, koje se nalaze pred BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79