BiH je poremećaj, a ko za vraga tamo živi 500 hiljada Hrvata

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se, tokom boravka u Splitu na na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije, obratio novinarima, a u širokom izboru tema neizostavna je bila i situacija u BiH.

Komentirajući situaciju u BiH Milanović je ponovo uputio uvredljive opaske nazvavši našu zemlju “poremećajem”.

Bosna i Hercegovina je aberacija i poremećaj koji je takav već 25 godina zbog nemara evropskih komesara. Ne bi me bila briga, da nije na hrvatskoj granici. Ali jest na hrvatskoj granici. I još ko za vraga tamo živi 500 hiljada Hrvata. Da nas se tiče, tiče nas se, mene barem“, rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je ponovio i svoje ranije stavove o predstavnicima Srba u BiH.

“Bez Srba i njihovih predstavnika ne može se postići dogovor u Bosni i Hercegovini. Srbi nisu neprijatelji, oni su partneri. Probleme Hrvatima rade neke bošnjačke elite. To je činjenica. Ko se sada mislio, onako ekspres na brzaka napiti krvi Srbima krivo razmišlja”, dodao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79