BiH kreće u nabavku američkih helikoptera

Vijeće ministara BiH usvojilo je danas Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o projektu nabavke helikoptera. Riječ je o helikopterima koji će biti kupljeni od Sjedinjenih Američkih Država za Oružane snage BiH.

Ovaj prijedlog se trebao naći i na prethodnoj sjednici, ali je skinut sa dnevnog reda.

Pored toga, jednoglasno su prošle i Južna i Istočna interkonekcija.

Vijeće ministara ranije danas jednoglasno je usvojilo Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora. Usvojen je i Zakon o VSTV-u.

Vijeće ministara BiH u novom sazivu napravilo je veliki korak naprijed usvojivši jednoglasno na današnjoj sjednici Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora. Usvojen je i Zakon o VSTV-u.

Riječ je o zakonima koji su godinama skupljali prašinu i na čije se usvajanje čekalo. Presudan momenat za usvajanje zakona bilo je to što su sva rješenja usaglašena na Kolegiju Vijeća ministara, nakon čega su jednoglasno usvojena.

“Samo dogovor donosi rješenja i našu zemlju vodi naprijed. Konflikt i svađe koriste samo političarima, garantuju mandate i plate”, prokomentirao je veliki napredak ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Usvajanje sva tri zakonska rješenja važan je korak prema Evropskoj uniji, a posebno kada je riječ o Zakonu o VSTV-u koji je jedan od 14 prioriteta EU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79