BiH može napraviti Korona vakcinu, imamo stručnjake i fabrike! Treba nam samo država!

Gost kod Senada Hadžifejzovića bio je doktor Goletić.

Senad: Bill Gates najavljuje novu, opasniju pandemiju. Da li iko u ovoj zemlji razmišlja sada kako preventirati sljedeću pandemiju, kako se odbraniti od nje?! Dr. Goletić: To je sjajno, ključno pitanje!

Bill Gates upozorio na još dvije katastrofe koje će ugroziti svijet

Akademija nauka i umjetnosti BiH mora biti inicijator akcije u kojoj ćemo okupiti sve stručnjake iz cijele države i napraviti plan proizvodnje vakcine i odbrane građana od nove pandemije!

Koronavirus vrlo aktivan, postoje tri kompletne genetske sekvence! Uspješnije prenose neke od svojih mutacija! Virusi kontinuirano evoluiraju. Ti virusi su raketni, strahovito brzo mijenjaju S-protein! Jedina zaštita je kombinacija različitih vakcina! Sve raspoložive vakcine štite ljude od koronavirusa!

Zabrinutost izazivaju novi sojevi; brazilski, britanski i južnoafrički! Vakcine štite od teških oblika bolesti! Ako se zarazimo novim sojem, moguća je reinfekcija! Do sada bilo barem desetak sojeva! Vakcine djeluju i protiv novih sojeva, ali su manje efikasne! Ljudi koji su primili vakcinu ili preležali koronu su zaštićeni od teškog oblika bolesti koronavirusa! Oni koji su preležali koronavirus, trebali bi se vakcinisati nakon šest mjeseci!

Postoji nešto što se zove stanički imunitet, te ćelije pamte, evoluiraju dalje da bi mogle reagovati! Virusima možemo zahvaliti za naše pamćenje, razmišljamo o virusima kao o nečemu lošem, ali više od 50% kisika u okeanima je zbog virusa! Oni uspostavljaju ravnotežu u našim ćelijama, ne žele ubiti svog domaćina! Ako imamo veći broj sojeva koji se međusobno razlikuju više od 5%, morat ćemo praviti vakcine koje su efikasne protiv oba soja, ili se vakcinisati sa dvije vakcine! Nije isključeno vakcinisati se s dvije različite vakcine! Oni puštaju ljude da biraju koju vakcinu hoće, ali ne znam da li kasnije mogu birati kojom će se revakcinisati!

Koliko traje imunitet od vakcine niko ne zna, pretpostavlja se da je to osam mjeseci! Koronavirus je siguronosno pitanje za državu! Već se dešavalo da virusi dođu od životinja! Ako bi se pomiješali animalni, ljudski, ptičiji virusi, napravilo bi nešto katastrofalno! 10 dana lockdowna košta Njemačku ekonomiju više od vrijednosti vakcina kojima bi vakcinisali kompletno stanovništvo! Imamo kapacitete da proizvodimo vakcine, sjajne farmaceutske industrije, treba malo liderstva i dobre političke volje! Na Veterinarskom fakultetu pravili smo animalne vakcine! Ako ste tehnološki spremni preuzeti proizvodnju Sputnika, možete proizvesti i vlastitu vakcinu. Možemo napraviti vakcinu, imamo ljude!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79