BiH na listi Worldometersa prva u Evropi po broju novozaraženih po milionu stanovnika

Uz porast broja pozitivnih slučajeva Covida-19, Bosna i Hercegovina našla se na prvom mjestu Worldometersa po broju registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom u Evropi po milionu stanovnika.
Važno je napomenuti da Luksembrug i Andora imaju veći broj slučajeva zaraženih po milionu stanovnika od naše zemlje, ali u graf Worldometersa nisu uključene države sa manje od milion stanovnika. Također, nedostaju podaci za Bugarsku.

Odmah nakon BiH, na listu su Moldavija, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Španija koja bilježi sve veći porast novih infekcija. Peta na listi je naša susjedna Srbija.

Podsjetimo da je u BiH u protekla 24 sata zabilježen rekordan broj novozaraženih koronavirusom. Od ukupno 1.669 testiranih osoba, kod njih 363 je potvrđena infekcija Covid-19. U Federaciji BiH je 227 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 136 prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79