BiH neće biti na najvećem svjetskom sajmu u Dubaiju: Naši lideri se opet nisu dogovorili

Aida Terzić direktorica hotela Pino Nature i dugogodišnja turistička radnica razočarana je odnosom odgovornih prema najvećem svjetskom sajmu i prezentaciji poduzetništva EXPO Dubai.

– Ljudi naprave cijeli grad za pet godina, u susret EXPO 2021. Naši lideri se nisu bili sposobni dogovoriti za BESPLATAN odlazak BIH na EXPO DUBAI, koji nam je ponuđen!

Spreman je bio i paviljon za predstavljenje BIH!  Ovdje će biti cijeli svijet, osim BIH!

Bravo nesposobnjakovići jedni!!

Kome ne odgovara da se BIH tamo predstavi, jer susjedna Hrvatska i Srbija, kao i ostatak svijeta će biti prisutni!? Četiri puta na Vijeću obaraju ovaj prijedlog odlaska, zašto nam na sve načine ruše i ovo malo države, poručila je Terzić i objasnila kako su UAE obezbijedile paket pomoći od 1.5 mil $ i napravili paviljon BIH na dvije etaže, prizemlje za visitors, a sprat za bh privrednike za B2B.

Osim toga, obezbjedila je dio novca za pokrivanje troškova programa, uključujući i jedan stan na šest mjeseci, 10 avio karata, smještaj i avio karte za bh medijskog pokrovitelja, prenos uživo otvorenja, Nacionalnog dana BIH, zatvaranja, puno sadržaja itd., istakla je Terzić.

BiH kao svaka zemlja imala je datum za Nacionalni dan (biznis,kultura, sport i umjetnost) Na paviljonu je predviđen shop za prodaju bh. proizvoda.

– Trebali smo dostaviti listu industrija u kojima trebamo investicije, privatnih kompanija spremnih za izvoz ili strateško partnerstvo ili investiciju u BiH, turizam i projekte u turizmu.

Pomoć smo dobili pismeno i fizički, a trebali smo samo dostaviti izjavu da ćemo učestvovati i obezbijediti  projekte i državne službenike koji će prezentovati. UAE je kroz kampanju bila obezbijedila besplatnu promociju za BIH u cijelom svijetu i za šest mjeseci  unutar EXPO-a, naše je bilo da napravimo sadržaj (ali ne spotove i brošure iz 1984., već po uputama i sadašnjem standardu). BiH i privreda gube nemjerljive prilike, jer je Expo sadržaj okrenut ekonomiji, izlasku iz krize, inovacijama itd.

Npr. Slovenija investira 16 mil. eur u nastup, a ugovorila je 40.000 mil. investicija iz UAE a Expo nije ni počeo. Iako svjesni svega što se dešava u državi, mi privrednici ogorčeni smo i ljuti, napisala je na svom Facebook profilu Aida Terzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79