(VIDEO) BiH: Pravoslavni sveštenik zapjevao na hodžinom vjenčanju

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu, desio se događaj koji će ostati urezan u pamćenju mnogih ljudi i koji istinski oslikava duh otvorenosti, razumijevanja i zajedništva među različitim vjerskim uvjerenjima.

Naime, Efendija Haris Mekić koji je porijeklom iz Kačuna i Elma Duranović iz Jajca udružili su se u svetom braku, a njihovo šerijatsko vjenčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, budući da je to prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, piše Jajice Online.

Na ovom predivnom vjenčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički sveštenici, zajedno sa mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog jedinstvene činidbe ovog mladog para.

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumijevanja i zajedništva. Pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pjesmu “Kao moja mati” poznatog izvođača Zdravka Čolića. Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu vjenčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvatanju među različitim vjerskim zajednicama.

“Kad u zemlji distinkcije na naše i njihove na osnovu imena, načina molitve i obraćanja istom Bogu, dočekaš da pravoslavni sveštenik zapjeva na hodžinoj svadbi.. Oduševljenje, korak naprijed od onih 536.374 unazad. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podjeli ljudi, dobar-loš čovjek”, stoji u opisu videa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79