BiH prihvatila donaciju: Od Srbije još 15.000 vakcina iz Indije

Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000 doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatilo je donaciju kojom je Srbija osigurala Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, dodatnih 15.000 doza lijeka – vakcina COVISHIELD – ChAdOxl nCoV-19 Corona Virus Vaccine, proizvođača Institut za serume iz Indije.

Prijedlogom aneksa Sporazuma o donaciji tih vakcina Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH, Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000 doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju.

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeća ministara BiH.

Vijeće je zadužilo Ministarstvo civilnih poslova BiH da Aneks Sporazuma o donaciji tih vakcina između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Aneksa odredi ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79