BiH Skupština RS-a Lukačev “vapaj”: Treba nam podrška svih da riješimo seriju likvidacija

БАЊАЛУКА, 24. АПРИЛА /СРНА/ - Mинистар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач на сједници Народне скупштине Републике Српске.

Lukač je, na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a, informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, hapšenjima i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca likvidacije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je da će policija iskoristiti sve svoje kapacitete i mogućnosti kako bi, u saradnji s Tužilaštvom, u potpunosti rasvjetlila slučaj kod Prijedora i Glamočanina u općini Laktaši.

Lukač je, na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a, informirao poslanike o dosadašnjim rezultatima istraga, lišavanja slobode i podizanjem izvještaja o počinjenom krivičnom dijelu protiv direktnih izvršilaca likvidacije.

-Zatražio je podršku svih za rad policije na ovim teškim djelima koja su potresla javnost u RS-u – saopćeno je iz parlamenta.

Poslanici entitetskog parlamenta danas su većinom glasova odlučili da dio sjednice na kojem je izvještaj o likvidaciji policajca Slađenka Tubina, prilikom vršenja dužnosti u Gornjoj Resavskoj kod Prijedora, i likvidaciji iz zasjede banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanju vozača i pratioca Gorana Ilića u Glamočanima, općina Laktaši, bude zatvoren za javnost.

 

Mektić o likvidaciji Krunića: Došli da pokupe čahure, a što je ranije prijavljivao prijetnje, to šutite

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments