Bihać: Gorska služba spasila ženu u rejonu Barun na Plješevici

U nedjelju u popodnevnim satima Gorska služba spašavanja stanica Bihać dobija poziv za izlazak na teren sa informacijom da je jedna osoba doživjela nezgodu na nepristupačnom terenu u rejonu Barun na Plješevici.

Na teren izlazi 18 članova stanice Bihać koji dolaze do unesrećene i brzom intervencijom pruža se adekvatna prva pomoć. Transport je, na nezgodnom terenu, izvršen specijalizovanim pomagalima i vozilima Stanice do najbližeg naselja gdje dalju medicinsku pomoć unesrećenoj pruža Služba hitne medicinske pomoći, a koja je ranije bila obaviještena o slučaju.

Radilo se o ženskoj osobi srednje životne dobi sa prijelomom potkoljenice zbog čega nije bila u mogućnosti da se dalje samostalno kreće.

Akcija je trajala četiri i po sata, a obaviještena je bila i Granična policija, kao i KUCZ USK i MUP USK.

Gorska služba spašavanja stanica Bihać još jedanput je pokazala spremnost i vještine djelovanja u zahtjevnim uslovima kada je potrebna brza reakcija i stručno znanje, navodi se u saopćenju GSS Team – FBiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79