Bihać i Velika Kladuša: Migranti izgubili život pod nesretnim okolnostima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona potvrdilo je da su juče poginula dva migranta, jedan u Bihaću, a drugi u Velikoj Kladuši, a preliminarne informacije do kojih je došla istraga govore da je prestanak života u oba slučaja nastupila nesretnim okolnostima.

Ale Šiljdedić, portparol policije, rekao je kako su jučer oko 17 sati dobili dojavu da je u jednoj kući pronađeno beživotno tijelo migranta. Slučaj je prijavio vlasnik koji je tom migrantu izdao smještaj, a pretpostavlja se kako se radi o nesretnom slučaju.

„Dosadašnja istraga ukazuje da je migrant pao niz stepenice i tom prilikom zadobio povrede glave. Međutim, ne isključujemo ni mogućnost krivičnog djela, odnosno likvidacije i više informacija o svemu biće poznato kada se obavi uviđaj“, istakao je Šiljdedić.

Drugi sslučaj zabilježen je sinoć u Bihaću, pola sata nakon ponoći, na pružnom kolosjeku koji presijeca Jablansku ulicu, kada je voz udario migranta.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je sjedio na kolosjeku i prepostavlja se kako je zaspao i nije čuo voz.

„Sve ukazuje kako se radi o nesretnom slučaju, ali ni ovdje ne isključujemo mogućnost počinjenja krivičnog djela“, istakao je Šiljdedić.

Prema riječima mještana koji žive u ovom dijelu Bihaća, migranti se često mogu vidjeti kako sjede na pruzi upravo na mjestu gdje je došlo do tragedije.

U policiji kažu kako obojica migranata uz sebe nisu imali nikakve dokumente, tako da njihov identitet još uvijek nije utvrđen, a radi se o muškarcima u mlađoj životnoj dobi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments