Bihaćka kompanija razvila prvi “Made in BiH” mobilni bolnički krevet

Bihaćka kompanija razvila prvi “Made in BiH” mobilni bolnički krevet


Bihaćka kompanija Č. J., u saradnji s inžinjering i konsultantskom kućom “Targer Engineering and Consulting” iz Sarajeva, radi na razvoju novog proizvodna na našem tržištu.

Radi se o prvom bosanskohercegovačkom fleksibilnom, sklopivom i mobilnom bolničkom krevetu, koji će medicinskom osoblju olakšati rad sa pacijentima, a s druge strane, pacijentima će pružiti udoban i funkcionalan smještaj u toku prevazilaženja zdravstvenih tegoba.

Ideja se rodila u toku smanjivanja narudžbi standardnog proizvodnog portfelja ove kompanije zbog redukcije protoka ljudi i roba u doba pandemije Covida-19.

Pri odabiru proizvoda za razvoj, u obzir su uzeti faktori kao što su namjena novog proizvoda, potreba za njim u ovom trenutku, kao i njegova komercijalizacija u postkriznom periodu. Jedna od osnovnih vodilja bila je i da se osmisli i izradi proizvod koji možemo proizvesti brzo, efikasno, kvalitetno iz većinski raspoloživih resursa u BiH.

Od same ideje do razrade i proizvodnje prvog prototipa trebalo je 20 dana. Proaktivnost, konstruktivnost, stručnost i fokusiranost uključenih u projekt rezultirale su prototipom prvog bolničkog kreveta “Made in BiH”.

Ovaj krevet pronaći će svoju namjenu u bolnicama, poliklinikama, brizi o starim i iznemoglim osobama, kao i u kućnoj njezi pacijenata.

– Trenutno radimo na unapređenju prvog prototipa, njegovoj elektrifikaciji i kanalima distribucije u BiH, regionu i EU – navode iz kompanije.

Prvi proizvedeni komadi bit će donirani u neke od javnih ili privatnih zdravstvenih ustanova, s kojima ćemo nastaviti sarađivati radi mogućih unapređenja i eventualnog razvoja novih proizvoda prema njihovim potrebama prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija