Bik Žujica ponovo pobijedio na Kočićevom zboru

Bik Žujica, vlasnika Ante Tubića iz Mrkonjić Grada, pobjednik je ovogodišnje koride na 54. Kočićevom zboru u teškoj kategoriji i dobitnik nagrade “Jablan”.

Žujica je svom vlasniku obezbijedio novčanu nagradu od 4.000 KM.

Bik Mrki, vlasništvo Mesne industrije “Bajra” iz Travnika, pobijedio je u srednjoj kategoriji. Mrki je takođe osvojio titulu “Jablan” i donio gazdama novčanu nagradu u iznosu od 3.000 KM.

Žujica je pobijedio i prošle godine, a njegov vlasnik je rekao da je bik težak oko 1.100 kilograma.

Radomir Škrbić, koji sa svojim bikovima učestvuje već 50 godina na borbi bikova na Manjači, kazao je da je ovo tradicija koju je preuzeo još od oca i da namjerava da se takmiči i narednih godina.

Dušan Savanović, predsjednik Komisije za sportska takmičenja i borbu bikova, rekao je ranije da u koridi učestvuje ukupno 30 bikova, u dvije kategorije, srednjoj i teškoj.

“Planirano je ukupno 14 borbi, u subotu je bio prvi dan takmičenja, a u nedjelju završavamo i dobijamo pobjednika”, rekao je Savanović danas.

Pjesmom i tradicionalnom borbom bikova završen je 54. “Kočićev zbor” u Stričićima na Manjači, koji čuva sjećanje na velikog književnika Petra Kočića, a danas su desetine hiljada posjetilaca iz Republike Srpske i regiona uživale u raznovrsnom programu.

Na zboru je bilo za svakog ponešto, pa oni koji nisu bili zainteresovani za kulturno-umjetnički program, uz roštilj i pečenje bili su raspjevani pod šatorima s muzikom ili kod šankova pored točilica s pivom, prenose Nezavisne.

Na zboru su zapjevali i član Predsjedništva BiH i ministar odbrane Srbije, Milorad Dodik i Aleksandar Vulin. Kako izgleda kada se oni dohvate mikrofona, možete pogledati OVDJE.

 

Milorad Dodik nijednu priliku ne propušta da zapjeva: Rakija i pjesma ispod šatora

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79