Biljana Srbljanović o reditelju Srđanu Dragojeviću

U brutalnom napadu dramske spisateljice Biljane Srbljanović na glumca Sergeja Trifunovića “stradalo” je još političkih aktera. Reditelju Srđanu Dragojeviću, takođe zagovorniku protesta koalicije Dragana Đilasa, zalijepila je etiketu da je “zlo profitersko” i “dugogodišnja sponzoruša Ivice Dačića“.

– I kad se nakote član Glavnog odbora SPS i dugogodišnja sponzoruša Ivice Dačića, što, kad su pare prestale da kaplju za njihovu umjetnost, odlučili da su opozicija, i sad te to gengbenguje, a ono bukvalno su najgore zlo profitersko što ti se ceri u lice, i bulju bi dalo da je na mjestu na kom zamišljaju da sam ja – da dijelim milijarde iz savjeta za fakin industrije, to bi zubima kidalo da dođe na to mjesto, jer zamišlja da se tako opet sjedi na kasi, i sad ja treba da se nešto slažem s takvom opozicionom elitom – napisala je na Facebooku Biljana Srbljanović, koja očigledno nije oprostila Dragojeviću ulazak u SPS 2010. godine.

Uz opasku da posjeduje i diplomu kliničkog psihologa, reditelj objašnjava da ga ona “uvijek potkači na nervnoj bazi”. U brojnim odgovorima na Twitteru o pisanju Biljane Srbljanović, Dragojević je i negirao da ga je Dačić finansirao.

– Prvo sam džentlmen, a drugo – klinički psiholog, pa imam razumijevanja za tuđa stanja, unutrašnje i spoljašnje pritiske. Treće, svinjoidi nisu mjesto javne polemike… Ali neobično je to. Pominje Dačića, a ja sam kao reditelj i koproducent “Parade” platio za specijalce u završnoj sceni jer je to – normalno. A Dačić je tada bio ministar unutrašnjih djela – niti je on nudio, niti sam ja tražio. Nekako, takve osobe su orijentisane na… neku korist – napisao je on.

Ivica Dačić juče nije odgovarao na poruke novinara Kurira.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79