Bilo je dramatično, policajac se jedva spasio: Oglasili se iz MUP-a KS

Sinoć u 23.05 sati, o čemu smo jutros pisali, obaviještena je dežurna služba Druge PU da je u ul. Turhanija, područje općine Centar Sarajevo u toku teška krađa u putničko motorno vozilo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog djela zatekli dva NN lica koja su se pokušala udaljiti sa lica mjesta.

O ovom događaju očitovao se i MUP Kantona Sarajevo.

“Jedno od NN lica je odmah zadržano od strane policijskih službenika, dok je drugo lice, vodeći psa na povocu, nastavilo bježati da bi, nakon što su ga policijski službenici sustigli, pustio psa sa povoca na policijske službenike. Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi spriječio daljnji napad upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a obzirom da se napad nastavio i još tri metka u pravcu psa, odbivši tako očigledan napad na sebe.

Nakon toga, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, lišili slobode lice A.N. rođen 1986.godine iz Sarajeva.

Također, policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, lišili slobode lice A.Z. rođen 1978.godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79