Bilsena Šahman o svom sinu Bariši Bejtoviću:Njegov posao nema veze sa politikom i strankom

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su Barišu Bejtovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara u privrednom poslovanju, saznaje “Istraga”.

Bejtović je vlasnik firme “Panta Rei”, koja je prošle godine dovođena u vezu sa sumnjivom nabavkom zaštitnih maski. O tom sumnjivom poslu prije tačno godinu dana pisali su novinari BIRN-a. No, njegovo hapšenje, prema informacijama “Istrage”, nema veze s nabavkom maski, već s krivotvorenjem određenih narudžbenica koje je “Panta Rei” razmjenjivala sa svojim poslovnim partnerima.

Bariša Bejtović je, inače, sin kantonalne zastupnice SBB-a Bilsene Šahman. Akcija MUP-a Kantona Sarajevo provedena je pod nadzorom Tužilaštva KS. Bejtović je trenutno u MUP-u Kantona Sarajevo.

Nakon što su mediji protekle godine u maju objavili da je njen sin Bariša Bejtović dobio posao od Kantonalne uprave civilne zaštite KS za nabavku zaštitnih maski, Bilsena Šahman je kazala da je njen sin odrastao čovjek koji je završio ekonomiju, da je samostalan i da ne živi s njom u domaćinstvu.

“Da razjasnimo čime se njegova firma bavi. Firma je registrirana za trgovinu naveliko i namalo, za promet tekstila, kozmetike, dijetetike, parafarmaceutike, a ne samo za kolače, kako je to navedeno. U prvoj sedmici marta svi njegovi poslovi su stali i to je vodilo ka otpuštanju radnika, a ima ih šest koji su ostali. Moj sin je poduzetan i stupio je u kontakt s firmom u Tešnju, napravio ugovor da za njega proizvode zaštitne maske, a ne medicinske”, rekla je Šahman.

Ona je istaknula da 20. marta niko nije imao maske.

“Dobio je poziv od Civilne zaštite. Na cijelom ovom poslu od 52.000 KM je zaradio nepunih 5.000 KM, što nije bilo dovoljno ni da pokrije troškove odlaska u Tešanj.

Ja vam moram reći da sam ponosna što je moj sin sačuvao radna mjesta, isplatio plaće i doprinose, porez državi. Potakao je domaću proizvodnju. Ako neko želi, može dobiti svu dokumentaciju, a za sve ostalo pitajte njega. Odrasla je osoba. Jedna je stvar koju želim da se izuzme iz ovoga. Bez obzira na to što je moje dijete i dijete razvednih roditelja. Njegov otac je u drugoj političkoj partiji, u Našoj stranci. Njega ne zanima politika, nije uhljebljen, nije to želio, niti sam ja to željela. Ne bih željela da njegova firma postane poligon naših političkih prepucavanja, ali ako do toga dođe da je njemu posao upitan i posao njegovih uposlenih, onda imamo veliki problem”, rekla je Šahman.

Ona je upitana i da li je ovaj posao vraćanje duga za imenovanje nove Vlade KS.

“Kakvog duga? Kome sam ja dužna? Ko je meni nešto dužan?”, rekla je Šahman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79