Regija BiH Bingo u 2019-toj godini imao dobit od 93 miliona KM, a radnicima...

Bingo u 2019-toj godini imao dobit od 93 miliona KM, a radnicima plate davali po 521 KM

Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa u prvi je plan izbacila čitav niz moralnih deformacija u bosanskohercegovačkom društvu. Jedna od njih svakako su i pojedini biznismeni, koji ne bi željeli podnijeti ni najmanji dio tereta krize, već bi sav taj teret radije u cjelosti isporučili državi i radnicima.

U velikom tržnom lancu Bingo, koji je imao ukupnu dobit od 93.400.186 KM, prosječna neto plaća uposlenika iznosila je 521 KM.

Uprkos ogromnoj dobiti, a plaćama koje su daleko od prosjeka, upravo su predstavnici nekih od navedenih kompanija najglasniji zagovornici teze prema kojoj entitetske vlasti trebaju preuzeti sav teret aktuelne krize, te su istovremeno i najglasniji kritičari mjera koje ne podrazumijevaju takvu “raspodjelu” tereta prenosi Faktor

Ovo su kompanije čija se dobit mjeri u milionima KM, a plaće radnika su mizerne: Treba li država pomoći ovakvim “gazdama”?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM