Bio je državni ministar, sada dostavlja hranu!

Sayed Ahmad Saadat, bivši afganistanski ministar komunikacija i tehnologije, radi kao dostavljač hrane u njemačkom gradu Leipzigu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni njemački list “Leipziger Volkszeitung” objavio je kako je Saadat, koji je obnašao funkciju ministra komunikacija i tehnologije u Vladi Afganistana, 2020. godine napustio to ministarstvo i doselio u njemačku pokrajinu Saksonija.

Saadat se u Leipzigu zaposlio te biciklom dostavlja hranu.

Trenutno živim jednostavnim životom. U Njemačkoj se osjećam sigurno. Zadovoljan sam svojim životom u Leipzigu. Želim uštedjeti novac kako bih mogao ići na kurs njemačkog i učiti više. Aplicirao sam za mnoge poslove, ali bez rezultata. Moj trenutni san je raditi u njemačkoj telekomunikacijskoj kompaniji – izjavio je Saadat.
Bivši ministar prethodno boravio je u Velikoj Britaniji, a u Afganistan je došao na poziv bivše Vlade u Kabula da postane ministar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79