‘Bio je miran dok je uzimao terapiju’

‘Bio je miran dok je uzimao terapiju’

– Sve je počelo s postupnom izolacijom, prvo od prijatelja, pa obitelji. Počeo me i vrijeđati, ali samo kad bismo bili nasamo. Na kraju me počeo i tući – priznaje žena. Skrivala je svoju patnju jer je mislila da će je okolina otuđiti, nije htjela opterećivati svoje roditelje s onim što proživljava. Nastojala je izgledati dobro pred svima. Od nasilnika je bježala dva puta. Prvi put je pobjegla nakon 13 godina braka.

– Prijetio mi je i govorio: ‘Bit ćeš mrtva, ubit ću te’. Prijavila sam sve policiji, priveli su ga i rekli mu da se javi liječniku te da će provjeriti ako se ne javi. Poslušao ih je te od liječnika dobio lijekove za depresiju i smirenje. Liječnik mu je savjetovao i psihijatrijsko liječenje, koje je ignorirao – prisjeća se naša sugovornica, svako malo zastajkujući kako bi duboko udahnula.

Kad je shvatio da se ona neće vratiti, htio je izmanipulirati situaciju rekavši da će otići psihijatru. Njoj je bilo jasno da neće biti dobar. Priča dalje kako je njezin suprug godinu i pol dana bio miran. Pio je lijekove. No nakon što je žena podvrgnuta nasilju odlučila zatražiti rastavu, njezin je suprug izgubio kontrolu.

– Motornim vozilom je pokušao ubiti bliskog člana moje obitelji. To su i djeca vidjela. U tom trenutku izgubila sam potpuno povjerenje u policiju i sustav. To je sve bila jedna velika nula – priznaje ne skrivajući razočaranje.

Naime, policija nasilnika tad nije privela ni na obavijesni razgovor.

– Tretirali su to kao prometni prekršaj – ogorčeno dodaje dok joj se u glasu razaznaju strah, tuga i sjeta. Svi su bili u šoku, okolina, prijatelji. Očekivali su da će biti nešto konkretno, da će ga zatvoriti, ali ništa od toga se nije dogodilo. Suprug je tad, priča nam, bio iznimno ponosan na sebe, ismijavao je policiju i sustav.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79