Bio je najglasniji protivnik: Kako je Mijatović “podnio” Tegeltijino imenovanje

Nakon više od 11 godina “vladavine” u Upravi za indirektno oporezivanje, sa mjesta direktora ove institucije odlazi HDZ-ov Miro Džakula. Njega će naslijediti SNSD-ov kadar i aktuelni ministar finansija i trezora BiH Zoran Tegeltija.

Njegovo imenovanje predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je još prije tri mjeseca, u februaru ove godine. Tada ova izjava nije naišla na oddobravanje stranaka članica Trojke. Tako je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić odmah nakon Dodika izjavio kako će ova pozicija pripasti SDP-u.

Među onima koji su bili najglasniji u protivljenju Tegeltijinom imenovanju bio je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

“Na čelu UIO će biti Srbin, ali ne iz SNSD-a”, “Ako im damo UIO, dajmo im onda sve”, samo su neke od poruka koje je proteklih mjeseci Mijatović objavljivao na društvenim mrežama, komentarišući mogućnost da Tegeltija naslijedi Džakulu u UIO.

Na kraju se to i desilo, u UIO je “Srbin iz SNSD-a”, a sve uz podršku Trojkinih ministara. Stoga smo upravo Mijatovića pitali da prokomentariše ovo imenovanje.

– Istina je da sam stanovišta da je UIO trebao pripasti grupaciji Trojke, ali je na kraju postignut dogovor na nivou predsednika koalicije da mesto direktora UIO pripadne SNSD-u a mesto direktora Elektroprenosa Trojci.

Naravno sad sledi galama SDADF opozicije kako smo izdajnici i kako smo dali Dodiku i HDZ-u sve, ali samo mala napomena direktor UIO je do sada bio iz HDZ-a, a HDZ i SNSD su bili do skoro njihovi koalicioni partneri na nivou BiH, ali valjda to tada nije bila izdaja, kazao je za Oslobođenje Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79