Bio je omiljen među saborcima i Sarajlijama: Obilježena 25. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana

Bio je omiljen među saborcima i Sarajlijama: Obilježena 25. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana


Članovi porodice, prijatelji, saborci, te mnogobrojne zvanice danas su odavanjem počasti i polaganjem cvijeća obilježili 25 godina od smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.

Istinski heroj, patriota, koji je zadužio domovinu Bosnu i Hercegovinu, bio je omiljen među saborcima i Sarajlijama.

Današnjem obilježavanju prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović. Ovim povodom, prisutni su se prisjetili generala Hajrulahovića, istinskog borca protiv nacionalističkih ideologija, heroja odbrane Bosne i Hercegovine.

– Naša obaveza i zadatak jeste kontinuirano podsjećanje na časnu borbu naših saboraca, sjećanje na velika imena koju su iznjedrila borbena dejstva. Mustafa Hajrulahović svoje ime upisao je u temelje naše domovine, a kolektivno njegovanje kulture sjećanja naša je trajna obaveza – poručio je ministar Osmanović, saopćio je Press KS.

Mustafa Hajrulahović rođen je u Banjoj Luci 22. januara 1957. godine. Završava Mornaričku vojnu akademiju sa odličnim ocjenama, a nakon toga školu za pomorskog diverzanta ili preciznije postaje stručnjak za diverzije na moru i kopnu. Kao najbolji među diverzantima, postaje komandant odreda, a zatim i diviziona. Bio je prvi ratni komandant 1. korpusa AR BiH, general Armije RBiH. Preminuo je 08. marta 1998. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija