Bio je osumnjičen pa ga pustili: ‘Policajci su me udarali po glavi i tijelu’

Došao sam kući s posla u 16.30, a specijalci su uletjeli malo prije 18 sati. Brijao sam se i tuširao u kupaonici kad sam začuo: “Policija, policija”. Izišao sam u hodnik, rekli su da stavim ruke iznad glave, što sam i učinio, kaže nam Goran Milašinović, 38-godišnji bivši zaštitar koji je bio uhićen pod sumnjom da je jedan od sudionika razbojništva pokraj Đakova, ali je u međuvremenu pušten.

Milašinović je radio u zaštitarskoj tvrtki Aleph Tau, kao i 23-godišnji Ilija Ćorić koji je također uhićen i koji je danas priveden sucu istrage. U istoj tvrtki rade i zaštitari na koje su počinitelji razbojništva pucali.

Milašinović tvrdi da su ga policajci prilikom privođenja udarali. – Uhvatili su me za ruke i bacili na pod prvi put. Predsoblje je usko i tijesno, pa su me izvukli van i bacili na dvorište. Tamo su me držali, 10-15 minuta sam ležao na podu s rukama na leđima i lisicama na rukama. I onda su me počeli ispitivati gdje mi je puška, ja fino kažem: “Puške nemam niti sam je ikada imao”, on me udari prvi put u glavu. Opet isto pitanje: “Gdje ti je puška”, a ja kažem da puške nemam i lupi me drugi put po glavi. Opet su me pitali: “Gdje ti je puška”, onda su me nogom udarili u tijelo. Zatim je došao inspektor iz Đakova, njima svaka čast, dečki su bili fer i korektni, rekli su: “Nemojte, dignite dečka da sjedne na stolicu”, kaže Milašinović, dodajući da je sjedio četiri sata dok su pretresali kuće.

Kaže da je inspektoru koji ga je ispitivao rekao da mogu utvrditi da je od 9.30 do 18.30 sati cijelo vrijeme bio na svom radnom mjestu i nije se micao iz kruga firme. – Da bih to izveo, meni treba sat i više vremena od Slavonskog Broda do mjesta događaja gdje se to dogodilo. Ja ni fizički ni nikako nisam mogao to napraviti ni sudjelovati u tome – kaže Milašinović.

Bivši zaštitar Goran Milašinović | Autor : Suzana Lepan Štefančić Foto: Suzana Lepan Štefančić Nastavlja pripovijedati kako su ga odveli u Đakovo, gdje se, kaže, napravila papirologija, pa su ga prebacili u Osijek, gdje je proveo cijelu noć, pa su ga idući dan oko 17.45 sati pustili iz pritvora. Kaže da na rukama i na nozi ima modrice te da će pokrenuti privatnu tužbu protiv osoba koje su ga lažno prijavile. Pitali smo ga kako komentira to što je Ilija Ćorić pucao u svoje bivše kolege.

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka DETALJI SVIREPE PLJAČKE ‘Čuli smo rafale. Molila sam Boga samo da živi dođemo do bolnice’ – Pa da vam iskreno kažem, ja stvarno ne znam kako bih to komentirao. Neki strašan događaj, stvarno ne znam, ne mogu se ni staviti u taj položaj da bih to mogao napraviti – kaže Milašinović, dodajući da mu ne bi bilo ni na kraj pameti da bi Ćorić takvo što mogao napraviti. Komentirao je i navod da je s Ćorićem bio povezan nestanak novca u zaštitarskoj tvrtki. – To se dogodilo početkom srpnja, kad su tri vrećice s utrškom novca nestale. Moji poslodavci tražili su da se nas dvojica dogovorimo da to popola vraćamo. Ja sam rekao da na to pristati neću. Zahtijevao sam da se dovede policija, da se donese poligraf, da se ispita svatko… Mora se otkriti tko laže. Međutim, iz moje firme na to nisu htjeli pristati, tada je došlo do sporazumnog otkaza ugovora o radu. To sam potpisao jer ne želim vraćati nešto za što nisam kriv – kaže Milašinović, dodajući da ga tvrtka nije prijavila policiji, već su samo tražili da se vrati novac. – I dandanas sam spreman na sva moguća ispitivanja, na poligrafe, da se dokaže da ja taj novac uzeo nisam – rekao je Milašinović.

– Samo čekam iz Osijeka papir sa suda da sam oslobođen svih optužbi, a kada ga dobijem, pokrenut ću privatnu tužbu protiv osoba koje su me lažno prijavile da sam sudjelovao u tom nemilom događaju – poručuje Milašinović. Nije, pak, ogorčen na policiju. – Dečki rade svoj posao, ja razumijem da oni ulaze u nepoznato, ne znaju što posjedujem, što ne ulaze glavom kroz zid. No, to naknadno udaranje, kad sam već stavio ruke na leđa, ne ide im na čast – zaključuje.

Dvije i pol godine radio je u Aleph Tau, a licenciju ima više od 10 godina. Policija je, pak, izvijestila kako je jutros uhitila još dvije osobe na području Brodsko-posavske županije. U tijeku je pretraga njihovih domova te se nastavlja kriminalističko istraživanje. Uhićene su ukupno tri osobe, a sumnja se da su dvojica pucala na zaštitare, dok je treći bio pomagač, vozač koji je čekao u šumi, prenosi Večernji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79