Bisera Turković iza Joe Bidena na sahrani preminule Kraljice Elizabethe II

Počela je sahrana preminule Kraljice Elizabethe II u Westministerskoj opatiji, u prisustvu Kralja Charlesa III, članova kraljevske porodice te zvaničnika država iz cijelog svijeta, uključujući i Joe Biden, predsjednika SAD te druge svjetske lidere.

“Čast mi je, u pratnji ambasadora Vanje Filipović predstavljati BiH na ovakvom događaju”, napisala je Bisera Turković.

Kraljica Elizabeta II danas će biti sahranjena u Londonu. Sahrani prisustvuje više od 500 zvaničnika iz cijelog svijeta, a događaj, koji mediji nazivaju “sahranom vijeka”, pratit će milioni ljudi širom svijeta putem uživo prenosa.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prisustvovala je sinoć i prijemu u Buckinghamskoj palači povodom ispraćaja preminule kraljice Elizabethe II.

Tom prilikom susrela se i izrazila saučešće u ime Bosne i Hercegovine kralju Charlesu III. Uputila mu je poziv da ponovo posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79