Bisera Turković na Maldivima na službenoj posjeti

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković trenutno se nalazi na Maldivima gdje boravi u službenoj posjeti ovoj egzotičnoj zemlji.

Turković se sastala sa predsjednikom Ibrahimom Mohamedom Solihom koji joj je poželio dobrodošlicu, istaknuvši da je ovo prva posjeta Maldivima nekog visokog diplomate iz Bosne i Hercegovine njegovoj domovini.

U razgovoru s predsjednikom, ministrica vanjskih poslova BiH prenijela mu je lijepe želje i podsjetila na činjenicu da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostave formalnih diplomatskih odnosa između dvaju zemalja.

Predsjednik Solih i Turković razgovarali su i o raznim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući unapređenje saradnje u turizmu, visokom obrazovanju i razvoju mladih te jačanje multilateralne suradnje na međunarodnom planu.

Zaključno, predsjednik Solih i Turković izrazili su obostranu opredijeljenost za nastavak zajedničkog rada za opće dobro država.

Bosna i Hercegovina i Maldivi su diplomatske odnose uspostavili 27. januara 1997. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79