Bisera Turković zatražila da BiH odmah dobije status kandidata za članstvo u EU

23.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zastupnici Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine potvrdili su imenovanje novog saziva Vijeca ministara. predsjedavajuci Vijeca ministara Zoran Tegeltija, ministrica vanjskih poslova Bisera Turkovic (SDA), ministar financija Vjekoslav Bevanda (HDZ) Photo: Armin Durgut/PIXSELL

 

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zatražila je od zvaničnika EU da Bosni i Hercegovini odmah daju status kandidata.

Turković je ovaj apel uputila nakon što je još nekoliko zemalja iznijelo slične zahtjeve pred EU, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

“U ovim teškim i neizvjesnim vremenima za sigurnost Evrope, molimo vas da Bosni i Hercegovini odmah dodijelite status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji”, napisala je Turković na Twitteru.

Kako je naglasila, pristupanje Evropskoj uniji garantira mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana.

Primanje u članstvo u EU po hitnom postupku ovih dana je zatražila Ukrajina, a potom i Gruzija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79