Biserka testamentom ostavila 40.000 KM humanitarnim udruženjima

Banjalučanka Biserka Mrkić ostavila je testamentom po 10.000 KM udruženjima među kojima je i humanitarno udruženje i javna kuhinja “Mozaik prijateljstva” iz Banje Luke, a novac je podijeljen nakon njene smrti.

Iz “Mozaika” su putem Facebook stranice saopćili su da su uvijek maštali da posjeduju kombi kako bi članovi njihovog tima koji rade na izgradnji socijalnog preduzeća u Ramićima imali prijevoz do posla.

– Za nas su to bili neostvareni snovi, ali u snove je očigledno potrebno istinski vjerovati. I mi smo zaista postali vlasnici ovog odličnog polovnog putničkog vozila koji nam je bio neophodan za prijevoz naših drugara do odredišta, ali isto tako i za prikupljanje garderobe i razvoženje obroka na teren – objavili su na svojoj stranici.

Dodali su da je Mrkić za života ostavila testament i u njemu po 10.000 KM za četiri udruženja.

– Nakon smrti ove humane dame kontaktirao nas je njen advokat – stoji u objavi.

Iz Mozaika navode da pokojnu gospođu nikad nisu vidjeli, čuli, ni upoznali, a da je ona vjerujući u njihov humanitarni rad učinila humano djelo.

– Upravo za taj novac smo obnovili naš vozni park, te se ne vozimo više u gepeku naših malih auta. Teško nam pada što se ovakvoj ljudskoj veličini nismo uspjeli zahvaliti na vrijeme dok je još njeno ogromno srce kucalo, ali danas pokojnoj Biserki želimo da počiva u Božijem miru okružena nebeskim anđelima – saopćili su iz ovog udruženja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79