Bit će podnesena krivična prijava protiv Nemanje Mijatovića zbog incidenta u Potočarima

U nedjelju 5. maja je došlo do incidenta kada je Nemanja Mijatović, nakon rutinske kontrole napao pripadnike MUP-a RS i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Mijatović je savladan i priveden, po okončanju incidenta službena zabilješka je napravljena, ali je Mijatović po dolasku u policijsku stanicu u Srebrenici uništio inventar stanice.

Protiv počinioca djela će biti podnesena krivična prijava, te je i Tužilaštvo obaviješteno o cijelom slučaju.

Podsjetimo, prema riječima Ćamila Durakovića “U nedjelju, 5. maja na ulazu u Memorijalni centar u Srebrenici bila je patrola MUP-a RS koja je zaustavljala vozila u svojoj redovnoj kontroli.

U jednom trenutku su zaustavili jedno vozilo beogradskih tablica, ubrzo je nastala galama. Vjeruje se da je bio neko od njih u pripitom stanju, pa je više galamio.

Tada su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji osiguravaju Memorijalni centar, reagirali i došli da vide šta se dešava. Kada su prišli pripadnici Direkcije, pijani vozač je rekao ‘Pobiću vas sve’, nakon čega je priveden”, naveo je Duraković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79