Bit će spojen sljedeće sedmice: Pogledajte kako Pelješki most izgleda iz zraka

Sljedeće sedmice, tačnije 28. jula, bit će spojen Pelješki most. U noćnim satima tog dana bit će ugrađen zadnji segment čelične nosive konstrukcije mosta koji će time biti spojen u punoj dužini od 2,4 kilometra, od Komarne do Brijeste na Pelješcu.

Spajanje mosta, a time i Hrvatske, dogodit će se na udaljenosti 1.500 metara od Komarne i 900 metara od Brijeste.

Do jučer je bilo ostalo ugraditi još samo dva segmenta dužine po 18 metara, ukupno samo 36 metara mosta. Predzadnji je segment ugrađen sinoć, piše Hina.

Radnicima China Road and Bridge Corporationa (CRBC) u početku je trebalo 11 dana da zavare jedan segment, no uhvatili su dobar ritam pa im sad za to treba sedam dana. Stoga će se i spajanje mosta dogoditi dva mjeseca prije prvog roka, čime mogu biti vrlo zadovoljni u Hrvatskim cestama, investitoru radova.

Uz to, spajanje mosta, a time i Hrvatske, dogodit će se tri dana prije treće godišnjice uvođenja kineskih izvođača u posao gradnje Pelješkog mosta.

Ovaj most će u promet biti pušten tek sredinom 2022. godine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79