Bivša primadona sarajevske opere poručila Dodiku: Nismo mi Česi i Slovaci da se mirno razilazimo

Primadona sarajevske opere u penziji Margit Tomik-Levy komentirala je na svom Facebook profilu političke poteze Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

Njen status pod naslovom „Podsjetnik Dodiku broj 1“ prenosimo u cijelosti:

Genocidna tvorevina

Dodik je donio zakon, ako kažeš “RS je genocidna tvorevina” 5-6 godina murije te sljeduje (uz olakšavajuće okolnosti zbog toga što prije niste kažnjavani). Ako ste kome loptom razbili prozor u mladosti, nema Vam spasa. Tokom 15 godina razmišljanja o RS genocidnoj tvorevini Vam ne gine. Kad ustvrdite “ RS je u Srebrenici učinila genocid”, nema olakšavajucih okolnosti. 15 godina bez prava žalbe i traženja amnestije. Pravo da kaže “U Srebrenici je bio genocid” ima samo Ludi Milojko pred Erdoanom kad ljubitelj Srbije i RS štampa PTT markice sa likom Ludog Milojka.

To je dobar zakon, ali u BiH niko ne zna ništa do kraja i potpuno završiti, pa tako je i ovo sr**je ostalo nepotpuno. Zaboravili su dodati članove zakona o vrijeđanju lika i djela Milorada Dodika. Evo im ideja (besplatno): “ Mile je kr***n – dvije minute u pritvor, Mile je idiot – sedam minuta zadržavanja, Mile je budala – strogi ukor, Mile je domaći izdajnik – “j**aji ga burazeru”, Mile je kriminalac – prekoran pogled, Mile je seljački đilkoš – “šta piješ burazeru, ja častim”, Mile je go**o – “pazi burazeru da ne ugaziš” itd.” Ako usvoje ove izmjene svog sr**ja od zakona moramo paziti šta pričamo kad popijemo koju.

A, da je Ludi Milojko obični parmak, nikoga normalnog ne treba uvjeravati. Potpuno lud čovjek, a ni sjećanje ga ne drži najbolje. Priča o mirnoj disoluciji, o osamostaljenju RS, HB, o junačkoj vojsci RS… baš kao da je jutros pušten na vikend iz dilkarnice. Ko**u jedan, nismo mi Česi i Slovaci da se mirno rastajemo. Kod nas se ni utakmice ne mogu završiti neriješeno bez krvi.

Zeleni helikopter

A, što se HB tiče, međunarodni tribunali su je proglasili UZP, njihova elita je još u prdekani i taj film može prepričavati Čoviću kad on sleti u Laktaše na njegov rođendan.

Vala su njih dvojica pokrali toliko para da mogu i njemu kupiti jedan lijep zeleni helikopter. Može i sa velikom crvenom petokrakom. Dušu dao za razne derneke po Ercegovini. Ne bi trebali zaboraviti uzdurisati i Miletu neki grb sa kokardom i drvenu bistu kao Draži Mihajloviću. Dobro bi bilo da je otkriju polupismeni četnik Draško i padobranac Joanikije, prije nego je pašcad za**ša.

Pošto ga sjećanje ne služi uopšte, podsjetit ću ga da RS postoji samo zbog toga što je Slobodan Milošević tražio od Amerikanaca u Dejtonu da se zaustavi Armija BiH i jedinice hrvatske vojske dok se ne okončaju pregovori.

Da ga podsjetim da je Peti korpus bio pred Banjom Lukom, a da je iz Banje Luke počela bježanija četnika i junačke vojske RS. Pošteni Banjalučani se nisu imali razloga stidjeti niti bježati.

Da ih Holbruk i Kristoferson ne spasiše, danas bi Ludi Milojko, kao spretan trgovac, švercerske provenijencije i udarna pesnica “srpskog sveta”, imao štand na kartonskim kutijama u beogradskoj Knez Mihajlovoj na uglu kod Adidasa, gdje bi prodavao zaštekani Ronhil bez markice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79