Bivšem direktoru hotela “Tuzla” šest mjeseci pritvora

Opštinski sud je hotelu “Tuzla” izrekao kaznu u iznosu od 10.000 KM, kao i da se ovom pravnom licu po pravosnažnosti presude oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u visini od oko 160.000 KM, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Optužnica ovog tužilaštva tereti Amaliju Simić da je dok je obavljala funkciju direktora hotela “Tuzla” od 2008. od kraja 2013. godine iskoristila svoj službeni položaj i odlučivala da se novac prikupljen po osnovu obračunate i naplaćivane boravišne takse, u ukupnom iznosu za navedeni period od oko 220.000 KM ne uplaćuje na račun Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, nego da se koristi za poslovanje hotela “Tuzla”, čime je postupila suprotno propisima o boravišnim taksama FBiH.

Postupajući po njenim odlukama i nalozima zaposleni su novac od boravišnih taksa podizali i uplaćivali u blagajnu hotela, odakle je vršena isplata za različite troškove poslovanja, dok je samo dio naplaćenih boravišnih taksa od oko 60.000 KM uplaćen na račun Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Na taj način pribavljena je protivpravna imovinska korist hotela “Tuzla” u iznosu od oko 160.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79