Bivšem direktoru Zavoda za zdravstveno osiguranje Senaidu Begiću smanjena kazna na 2,5 godine zatvora

Kantonalni sud u Zenici odbio je žalbu kantonalnog tužiloca u Zenici, a djelimično uvažio žalbu Senaida Begića, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, te ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i šest mjeseci.

Preinačavanjem odluke Općinskog suda u Zenici Kantonalni sud u Zenici Begića je za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja kaznio kaznom zatvora u trajanju od 1 godine i četiri mjeseca, za krivično djelo prevara u službi kaznom zatvora od jedne godine i za krivino djelo pronevjera u službi kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Iz Kantonalnog suda u Zenici za Klix su kazali da je Begić primjenom navedenih odredbi osuđen na jedinstvenu kaznu trajanja zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci te da mu je zabranjeno obavljanje funkcija.

“Senaidu Begiću se izriče i mjera zabrane obavljanja funkcija rukovođenja u državnim organima, javnim preduzećima i javnim ustanovama u trajanju od jedne godine i šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere”, kazali su nam iz Kantonalnog suda u Zenici.

Ranije je Općinski sud u Zenici prvostepenom presudom Begića osudio na četiri godine zatvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79