Bivšem inspektoru FUP-a Erminu Zuki produžen pritvor

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), Općinski sud Sarajevo (OSS) produžio je pritvor bivšem inspektoru Federalne uprave policije (FUP) Erminu Zuki (39), osumnjičenom za primanje dara ili drugih oblika koristi i odavanje službene tajne.

Pritvor u ovom slučaju produžen je za mjesec, odnosno do 24. septembra ili druge odluke Suda, potvrđeno je u Tužilaštvu KS.

Osumnjičenom je pritvor produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, odnosno ponoviti krivično djelo.

Zuko, koji je, prema nalogu Tužilaštva KS, lišen slobode u maju, sumnjiči se da je odavao informacije iz pojedinih istraga, dojavljivao osumnjičenima da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela – neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te da je otkrivao i posebne istražne radnje, za što je tražio i uzimao novac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments