Bivši Dodikov savjetnik bio posmatrač na separatističkom referendumu u zaporožju

Bivši Dodikov savjetnik bio posmatrač na separatističkom referendumu u zaporožju


Bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za politička pitanja Srđan Perišić učestvovao je na nelegalnom referendumu u oblastima u Ukrajini koje kontrolišu proruski separatisti.

On je rekao Srni da je referendum u Zaporožju prošao regularno uz veliki odziv ljudi.

Perišić je  profesor međunarodnih odnosa, koji je izbačen iz Dodikovog savjetničkog tima 2019. godine.

Istakao je da “građani očekuju da će ih 1. oktobra Rusija prihvatiti da uđu u sastav te zemlje na osnovu rezultata ovog izjašnjavanja”.

Rekao je da specifičnost ovog referenduma predstavljaju mobilni timovi i mobilni autobusi koji su, iz sigurnosnih razloga, išli kroz dijelove gradova i naselja kako bi omogućili građanima da se izjasne.

  • Bio sam Zaporoškoj oblasti zajedno sa profesorom iz Banje Luke Olegom Soldatom. Međunarodne posmatrače, među kojima su posmatrači iz RS-a, primio je guverner Zaporoške oblasti Evgenij Balickij – istakao je Perišić i dodao da je sinoć bio u Centralnoj izbornoj komisiji u Zaporožju gdje su se brojali glasovi.

Podsjećamo, na ilegalnim referendumima, koji su se održali od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i dijelovima teritorija u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Podsjećamo, većina zemalja Zapada je rekla da neće priznati rezultate ovog referenduma.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija