Bivši fudbaler FK Sarajevo: Edin Šaranović doživio srčani udar, nalazi se u komi

Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Edin Šaranović, doživio je srčani udar

Šaranović je svoju karijeru počeo u dresu TOŠK-a iz Tešnja, a na ljeto 1999. godine potpisao je za Sarajevo.

Nakon tri sezone u dresu bordo kluba igrao je u inostranstu, a u Sarajevo se vratio početkom 2007. godine. U našoj zemlji još je igrao za Olimpik, Slobodu i Tešanjku gdje je prije devet godina završio svoju karijeru.
No, danas nam stižu dosta tužne vijesti jer je ovaj 45-godišnjak doživio srčani udar, te se trenutno nalazi u teškom stanju.

Jedan od njegovih prijatelja objavio je na društvenim mrežama da je Šaranović imao težak srčani udar, te da se nalazi u vještačkoj komi zbog nedostatka kisika u mozgu.

Trenutno je nepoznato u kakvom stanju se nalazi fudbaler, ali mu svi želimo brz oporavak i da kao pobjednik izađe iz još jedne životne borbe.

Šaranović je u svojoj karijeri pored bh. klubova igrao još za Pogon Szczecin, Kamen Ingrad, Slaven Belupo, Međimurje, Primorje i Zadar. Odigrao je i dvije utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79