Bivši hrvatski obavještajac pronađen mrtav – spominjao se u nekim aferama

Bivši šef zadarskog centra SOA-e, hrvatske obavještajne službe, Toni Matas pronađen je mrtav, javlja Nacional.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Matas je navodno pronađen prostrijeljene glave negdje u blizini Knina.

Službena istraga je u toku.

Šibensko-kninska policija je za Index potvrdila da je pronađeno tijelo muškarca te da je očevid u toku. Najavili su da će tokom dana poslati priopćenje o ovom događaju.

Nacional javlja i da su se pojavile oprečne informacije – jedna da je ubijen, a druga da je počinio samoubistvo i da je u automobilu navodno ostavio oproštajno pismo.

Matas je bio Karamarkov kandidat za ravnatelja SOA-e, a trenutna funkcija bila mu je direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte.

Tonija Matasa spominjalo se u aferi Vjetroelektrane. Kako je pisao Jutarnji list, Josipa Rimac je oko “bube” koju je pronašla u svom automobilu razgovarala s Matasom i poduzetnikom Josipom Pleslićem. Jutarnji je pisao da je moguće da su upravo oni poslali ljude, navodno iz jedne detektivske agencije, da pregledaju Audi Josipe Rimac.

Nacional je, ipak, pisao da je Pleslić istražiteljima tokom ispitivanja navodno kazao da je, prema njegovim saznanjima, Josipu Rimac na nezakonite radnje poticao upravo Toni Matas.

Pleslić je istražiteljima, kako tvrdi Nacional, izjavio kako je upravo Toni Matas spojio Josipu Rimac s Antom Sladićem, poduzetnikom radi kojeg se trebao mijenjati sadržaj vladine uredbe vezane za poljoprivredna zemljišta na način da sa Sladićem povezane tvrtke budu u mogućnosti izvući više državnih poticaja.

Pleslić je, tvrdi Nacional, naveo kako je Toni Matas ispričao Josipi Rimac da je Ante Sladić čovjek od njegova najvećeg povjerenja te je zamolio da mu ona pokuša pomoći na svaki mogući način.

Nacional je također pisao, pozivajući se na izvor iz Hrvatske pošte, kako je Matas za direktora korporativne sigurnosti Hrvatske pošte promaknut svega nekoliko dana nakon što je izbila afera Vjetroelektrane.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79