Bivši komesar TK-a vraćen na položaj

Vlada Tuzlanskog kantona stavila je van snage svoju raniju Odluku o imenovanju Safeta Ibrahimovića na poziciju direktora Uprave policije TK-a, čime je automatski prestao njegov mandat na ovoj poziciji. Na ovaj način kantonalna Vlada je izvršila pravosnažnu presudu Općinskog suda u Tuzli, kojom je naložen povratak bivšeg, ranije nezakonito smijenjenog direktora Uprave policije Dževada Kormana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova TK-a i Uprava policije su istovremeno zaduženi da Ibrahimoviću, kojem je prestao mandat direktora Uprave policije, uspostave radnopravni status u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima TK-a te da ga imenuju na poziciju u skladu s njegovim činom. Prije imenovanja na poziciju direktora policije Ibrahimović je bio načelnik Policijske uprave Gračanica.

Podsjećamo, Vlada TK-a koju je predvodio Denijal Tulumović (SDA) je odmah po preuzimanju mandata smijenila Kormana, kojeg je imenovao raniji saziv vlasti predvođen kadrovima PDA. Smjena Kormana koštala je bivšeg ministra MUP-a Sulejmana Brkića (Socijaldemokrati BiH) optužnice, kojom se sumnjiči da je zloupotrijebio položaj kako bi na poziciju direktora policije doveo Ibrahimovića, koji nije ispunjavao uslove imenovanja. Sva ova šarada koštat će građane oko 11 hiljada KM koliko je presudom naloženo Vladi TK-a da Kormanu isplati odštetu.

Korman će na ovoj poziciji ostati još godinu s obzirom na to da je imenovan u februaru 2018. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79