BIVŠI MINISTAR SA KRIVIČKOM PRIJAVOM BRINE O SIGURNOSTI GRAĐANA!

U Banjaluci je danas počeo sa radom Forum za bezbjednost građana, savjetodavno tijelo koje služi za interakciju između građana i institucija, ustanova, gradske uprave i Republike Srpske. Za predsjednika Foruma je izabran Radislav Jovičić, bivši ministar policije sa krivičnom prijavom.

Naime, njega Okružno javno tužilaštvo Banjaluka tereti da je, zajedno sa direktorom banjalučke firme “Optel” Alešom Majkićem, oštetio MUP Srpske za 260 000 KM.

Jovičiću ne smeta optužba za pronevjeru ovolikog novca. Danas je, kaže, bezbjednost građana na prvom mjestu, javlja ATV.

– Današnji nastup svih učesnika Foruma ukazuje da postoji dovoljna energija, dovoljno znanja i stručnosti da možemo predložiti konkretne mjere kada je u pitanju bezbjednost građana Banjaluke, odnosno podizanje svjesti svakog građanina u Banjaluci da se bezbjednosna kultura mora podići na viši nivo, od najmlađeg uzrasta do onih starijih – rekao je Jovičić.

Forum za bezbjednost građana je savjetodavni organ od 23 člana. Čine ga ljudi različitih profesija, predstavnici udruženja građana, nevladinog sektora i pojedinih institucija.

– Zajednički cilj nam je bezbjedan grad u kojem niko ne mora da strahuje za svoju bezbjednost. U narednom periodu očekujem da Forum za bezbjednost bude živ organ koji će davati konkretne prijedloge i preporuke gradskim vlastima i višim nivoima vlasti. Barem po dosadašnjoj raspravi, i onome što smo danas imali priliku vidjeti, osjeća se jedna energija i zainteresovanost članova da daju svoj doprinos – rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke

Uz Jovičića i Radojičića, u Forumu ima još nekoliko zanimljivih imena. Između ostalih, tu je još jedan bivši ministar unutrašnjih poslova Dragomir Jovičić, predsjednik moto-kluba “Stršljen” Siniša Praštalo, ali i poznati banjalučki novinar Darko Momić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments