Bivši ministar u Vladi RS optužen da je torbicom udario svog nekadašnjeg šefa

U bašti je, sudeći prema optužnici, Popović sjedio za stolom sa R.N., D.K. i S.B., a zatim je u suprotni dio bašte nenadano došao Lujić sa Milanom Petruljevićem

Potvrđena je optužnica protiv Đorđa Popovića, bivšeg ministra za saobraćaj i veze RS, koja ga tereti da je torbicom udario Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta, koji mu je bio šef dok je Popović bio komandir u policiji.

Odnosi se to na incident koji se, kako je navedeno, dogodio 24. marta 2022. godine oko 18.20 u Brčkom, u otvorenoj bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Vuka Karadžića.

Incident u bašti

U bašti je, sudeći prema optužnici, Popović sjedio za stolom sa R.N., D.K. i S.B., a zatim je u suprotni dio bašte nenadano došao Lujić sa Milanom Petruljevićem.

“Pri tome je Lujić sjeo znatno daleko od stola za kojim je sjedio Popović. Popović odranije ima krajnje poremećene odnose i izraženu netrpeljivost prema Lujiću, koja datira još od 2008. godine, kada je zbog izvjesnog događaja u vrijeme kada je Lujić bio šef policije Popović ostao bez stalnog zaposlenja u policiji kao jedan od komandira”, navodi se u optužnici koja je u posjedu Nezavisnih novina.

Popović, dodaje se, prvo od konobara zahtijeva da se Lujić i Petruljević kao gosti udalje iz lokala, zbog čega konobar biva primoran da se obrati šefu sale, a ovaj poziva vlasnika restorana, ne znajući šta učiniti na uporno Popovićevo insistiranje.

“U jednom momentu, zbog ranijeg animoziteta prema Lujiću, a nalazeći se pri tome u stanju smanjene uračunljivosti zbog srednjeg pijanstva, Popović skače od stola i ubrzanim korakom odlazi do Lujićevog stola, gdje je počeo da galami na njega upućujući mu konkretne riječi: ‘Što te nisam ubio ranije'”, ističe se u optužnici.

Razderana usna

Potom je Popović, dodaje se, snažnije zamahnuo svojom ličnom napunjenom torbicom i udario Lujića u glavu, s lijeve strane lica, čime je nanio Lujiću laku povredu u vidu nagnječenja glave.

Popovića je, ističe se, društvo spriječilo u daljim nasrtajima, ali on desnom pesnicom udara i Petruljevića u dio glave, pri čemu mu je nanio lake povrede u vidu nagnječno-razderne rane gornje usne i nagnječenje donje usne.

“Tada su drugovi uspjeli da odvuku Popovića od njih, a kod Lujića je izazvan ozbiljan osjećaj uznemirenosti i daljeg stanja straha usljed ovakvog Popovićevog ponašanja, pogotovo što je shvatio da je Popović u stanju da mu izgovori ovakvu prijetnju, za njega krajnje ozbiljnu, i po proteku više od 14 godina od pomenutog događaja koji je kod Popovića stvorio osjećaj animoziteta i pripisivanja potpune krivice Lujiću, kada je Popović ostao bez posla u policiji”, navodi se u optužnici.

“Suđenje još nije počelo”

Popović je u kratkoj izjavi za “Nezavisne novine” potvrdio da je trenutno poslanik u Skupštini Brčko, s tim što tvrdi da ga optužnica ne sprečava da nastavi obavljati tu funkciju. On kaže da je pročitao optužnicu, ali da suđenje još nije počelo.

“Nema tu šta da komentarišem. Vidjećemo”, kaže Popović za Nezavisne novine.

Lujić s druge strane kaže da je u kafanu kritičnog dana stigao u 18.11 te da je zatim u 18.17 stigao Petruljević, a da ih je Popović napao već oko 18.20.

“Bilo je upravo onako kako se to navodi u optužnici”, rekao je kratko Lujić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79