Bivši policajac, sada jedan od glavnih narkobosova lišen slobode na Kosovu

Na Kosovu je danas lišen slobode Gezim Čelja, koji se sumnjiči da je vođa narko kartela u Albaniji.

Ovu vijest je saopštio ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala, koji je rekao da je Čelja već dugo tražen od strane pravosuđa u Albaniji, prenosi Kljan Kosova.

Dodao je da je Čelja, osuđen i tražen od strane pravosudnih organa u Albaniji.

Čelja je inače bivši pripadnik specijalne jedinice u Albaniji za kojeg se navodi da sarađuje sa vodećim kartelima u Evropi, a za njim je bilo raspisano više potjernica.

On je 2015. godine optužen za međunarodnu trgovinu kokainom nakon što je u njegovoj vili pronađeno 18 kilograma kokaina. Prema navodima kosovskih i albanskih medija, Čelja je porodičnu vilu pretvorio u laboratoriju za pripremu droge. Sud ga je 2015. godine pustio iz zatvora zbog teške bolesti. Kasnije je ponovo uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata i osuđen na kućni pritvor. Ranije je također hapšen zbog “eksploatacije prostitucije” i međunarodne trgovine drogom.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79