Bivši policajac uhapšen pa pušten: Marko proživio pravu dramu nakon ubistva Đokića

Bivši policajac Marko Momčilović iz Žitkovca jedan je od četvorice ljudi koji su u 22. oktobra privedeni u sklopu istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. U 17 sati u zgradu niške Policijske uprave pod jakim obezbjeđenjem osim njega dovedena su i braća K.M. (39) i A.M. (40) iz Moravca kao i T.I. iz aleksinačkog sela Prćilovica.

Ubrzo je MUP Srbije saopštio da su braća iz Moravca uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju teškog ubistva. Marko i T.I. su iste večeri pušteni, a u službenoj bilješci navedeno je da su saslušani samo u svojstvu građana. I pored toga, Marko i dalje u medijskim izvještajima nailazi na svoje puno ime i prezime kao osobe koja je povezana sa ubistvom Đokića, a vrhunac zabune je nastao kada je neko, navodno iz KPZ Niš, pozvao njegovu majku i zatražio da mu u zatvor donese odjeću.

Momčilović priznaje da mu ni poslije dva dana otkako su mu u ulici Kosovke devojke u Nišu stavljene lisice na ruke, nije jasno šta ga je i zbog čega snašlo.

„Slučajno sam sreo na ulici svog školskog druga (A.M.) koji živi nedaleko od mene. Pošao je u Niš na ručak pa me je pozvao da mu se pridružim u jednom tamošnjem restoranu. Kad smo završili, krenuli smo nazad njegovim vozilom da bi nas u ulici Kosovke devojke presrela policija. Bilo je kao na filmu, bili su naoružani pištoljima, puškama, rekli su nam da podignemo ruke da legnemo i stavili nam lisice. Nisam imao pojma šta se dešava, bio sam totalno zbunjen, pitao sam šta se dešava, ali niko ništa nije odgovarao. Sve se ponovilo i prilikom ulaska u zgradu policije, bilo je zaista ‘filmski’, nisam mogao da se saberem, bio sam u šoku“, opisuje Momčilović policijsku akciju u kojoj se sticajem okolnosti našao.

Opširnije na portalu Nova.rs.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79