Bivši policijski komesar Ramo Brkić danas će biti izručen Bosni i Hercegovini?

Ramo Brkić, nekadašnji komesar MUP-a USK, danas će izručen Bosni i Hercegovini, saznaje “Avaz”.

Brkić je, podsjećamo, lišen slobode prije dvije sedmice u Sloveniji, a po Interpolovoj potjernici, koju je raspisao Sud BiH.

Prema informacijama “Avaza”, Brkić će, nakon izručenja, biti prebačen u prostorije Suda BiH na zadržavanje.

Ovaj bivši visoki policijski službenik pobjegao je od države prije dvije godine, a nakon što je pravomoćno osuđen na 11 godina za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Njemu se sudilo i skupa sa Azrom Miletić, sutkinjom Suda BiH, za davanje mita.

Prema presudi Suda BiH, Brkić je, nakon što je stupio na funkciju komesara policije USK, odlučio iskoristiti svoj položaj za obavljanje raznih krivičnih djela pa je s tim ciljem stupio u kontakt s osobama za koje je kao visoki policijski dužnosnik znao da vrše krivična djela neovlaštenog prometa opojnih droga i koje su na području USK u prošlosti vršile slična krivična djela te je, zajedno s tim osobama, na više lokacija u USK organizirao proizvodnju opojne droge, a potom i prodaju u inozemstvu te podjelu dobiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments