Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić objavio je apel za spas BiH

U intervjuu za Dnevnik Nove TV govorio je i o tangu između Dodika i Čovića, a poslao i poruku Plenkoviću i Milanoviću.

S bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem razgovarala je reporterka Josipa Krajinović.

Gospodine Mesiću, zašto baš koncept građanske države za BiH, ne ide li to protiv interesa Hrvata, kako tvrdi Milanović primjerice?

Pa ja ne bih komentirao što govore pojedini političari pa ni državnici, ja ću reći svoje mišljenje. Dakle sve europske države koje su u EU, su građanske države, gdje god je razvijena demokracija, u bilo kojoj državi, je građanska država. Prema tome ne vidim razloga nijednog zašto Bosna ne može biti građanska država.
Ali je višenacionalna!?

Ona je višenacionalna, ali to ne smeta da bude građanska.
Bi li ovaj model bio jedan čovjek jedan glas?

Da, ja predlažem građansku državu gdje se sve izvodi iz prava građanina.
Ne bi li to išlo onda narodu koji čini većinu u korist?

Ne bi išlo jer radi se o tome da se formiraju ili županije ili, ne znam kako ćemo ih nazvati, kotarevi, okruzi, koji moraju biti višenacionalni.
Vi Dragana Čovića nazivate razbijačem?

Pa zato što razbija BiH, pa on vam pleše tango argentino s Dodikom koji je neosporno razbijač BiH. Ako netko ide na nezakoniti praznik Republike Srpske i daje podršku “čuvajte Republiku Srpsku”, pa zar on ne razbija BiH? Pa Dodik “kaže on ne priznaje BiH”, a ti ideš s njim tango argentino, telo uz telo.”
Nemate podršku ni predsjednika Milanovića ni premijera Plenkovića?

Pa ja ne tražim ničiju podršku za moj prijedlog. Ja kažem što ja mislim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79