Bivši SDA-ov direktor RMU Kakanj prešao u SDP radi pozicije, sina zaposlio u TE Kakanj

Bivši SDA-ov direktor RMU Kakanj prešao u SDP radi pozicije, sina zaposlio u TE Kakanj


Kasim Alajbegović, nekada direktor JP “Grijanje” d.o.o. Kakanj i RMU “Kakanj” d.o.o. Kakanj, pridružio se kakanjskom SDP-u, zahvaljujući čemu je zadržao poziciju pomoćnika direktora na RMU.

Važio je za visokorangiranog SDA kadra, zbog čega je dva puta bio direktor, najprije u JP Grijanje u kojem je proveo čak 15 godina, a potom u RMU Kakanj od 2015. godine.

Sa pozicije direktora RMU je smijenjen u maju 2018. godine odlukom Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, pa je tako Alajbegović imao najkraći mandat od posljednjih pet direktora RMU.

Tome je prethodio konkurs za prijem 83 radnika iz oktobra 2016. godine koji je izazvao mnogo polemike u javnosti zbog sumnji u stranačko zapošljavanje, a zbog neslaganja SDA sa njegovom kadrovskom politikom pri izboru radnika na tom konkursu, izgubio je podršku stranke.

Kratko vrijeme je bio načelnik Općine Kakanj.

Prije ove ideološke promjene, sina je zaposlio u Termoelektranu Kakanj.

Nedavno je prisustvovao obilježavanju godišnjice oslobođenja Vozuće u društvu sa Adijem Kubatom, kandidatom SDP-a za načelnika Općine Kakanj i predsjednikom OO SDP Kakanj.

Poznato je također da je obavio hadž, pa je tim više zanimljiv njegov politički odabir.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija