Bivši vojnici VRS-a izviždali Dragana Čovića po dolasku u NSRS

Bivši vojnici Vojske Republike Srpske izviždali su ispred Narodne skupštine RS-a u Banjoj Luci predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji se došao obratiti zastupnicima na posebnoj sjednici NSRS-a, na kojoj će se raspravljati o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji.

U pratnji Čovića je došao i potpredsjednik RS-a Josip Jerković. Pripadnici Vojske RS-a okupili su se ispred Narodne skupštine, pred početak posebne sjednice, tražeći datum posebne sjednice o njihovim pravima.

Nezadovoljni su, navodno, i zbog poziva upućenih Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se obrate zastupnicima. Kažu da će biti ispred dok im se neko ne obrati.

Podržao ih je zastupnik iz Trebinja Nebojša Vukanović, kojeg jedino nisu izviždali. Pokušao im je prići i Vlado Đajić, zastupnik SNSD-a i predsjednik Gradskog odbora te stranke u Banjoj luci, ali su i njega izviždali, kao i druge zastupnike i goste koji su dolazili u zgradu NSRS-a.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a počela je danas u Banjoj Luci, a zastupnici će raspravljati o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH. Sjednicu je sazvao predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79