Bivši YouTuber i ,,kralj šiše” kandidat za gradonačelnika Zenice!

Sin Rame Isaka, predsjednika KO A-SDA i zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, ministar za uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak će biti kandidat ASDA za lokalne izbore.

Isak je sa svoje 23 godine dokazao da je komunikativan na svom YouTube kanalu na kojem je prvenstveno predstavljao ručno izrađene nargile, te se predstavljao kao inovator u ovoj oblasti.

Tako je mlađahni Isak izmislio nargilu s okusom nutele, kupusa, a napravio je nargilu i u jupol kanti.

Isak je završio Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Nakon preuzimanja dužnosti ministar završio je i postdiplomski master studija ekonomskih nauka.

Osim što je vlasnik više ugostiteljskih objekata, njegov otac Ramo Isak posjeduje i zaštitarsku agenciju.

Iako je zenička javnost očekivala kandidaturu starijeg Isaka, ASDA se odlučila za ministra, koji je ruku na srce svoj posao u proteklom periodu odradio korektno.

Da li će Isak uspjeti postati najmlađi gradonačelnik Zenice ikada i sa te pozicije skloniti Fuada Kasumovića ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79