Bizaran slučaj na Švicarskom sudu: Žena ugrizla muškarca za spolovilo, njega osudili pa oslobodili

Muškarac kojeg je sud u švicarskom Baselu 2019. godine osudio na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 15 mjeseci, nedavno je oslobođen optužbe za seksualno zlostavljanje i silovanje, te mu je dodijeljena novčana odšteta u iznosu od 2.000 franaka za deset dana istražnog zatvora i 1.500 franaka odštete za gubitak zarade.

Prema pisanju švicarskih medija, Švicarca je 15. 1. 2019. godine švicarski sud u Baselu proglasio krivim za silovanje i seksualno zlostavljanje i osudio ga na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 15 mjeseci. Optužili su ga da je s bivšom partnericom iz Kine, koja nije imala trajno boravište u Švicarskoj, imao spolni odnos protiv njezine volje u stanu kojeg su tada dijelili. Jutro nakon toga, navodno je natjerao Kineskinju, koju je upoznao u javnoj kući, na oralni se*s. Ona se navodno borila protiv toga i naposljetku se oslobodila tako što ga je ugrizla za spolovilo.

No, njegov se odvjetnik žalio, osporio presudu i pobijedio u drugom stupnju.

– Osim ugriznih rana na muškom spolovilu i lakših ozljeda na ženskom licu, nije bilo dokaza o zločinu. To nije neobično za seksualne prijestupe, navedeno je u pisanoj presudi.

Iako se kazneni sud oslanjao na svjedočenje žene, žalbeni sud imao je previše sumnji da bi mogao opravdati osuđujuću presudu.

Sumnje u tijek događaja i motivaciju

S jedne strane, sud smatra postupak prisilnog oralnog seksa “neobično nerealnim” i “praktički nevjerojatnim”, što se može vidjeti iz pisanih razloga presude. Način na koji je žena opisala događaje, malo je vjerojatno da je muškarac mogao izvršiti djelo za kojeg ga se teretilo. Također je malo vjerojatno da bi spolovilo “svjesno izložio riziku od ugriza bez ikakvih sredstava za prevenciju”, stoji u priopćenju suda.

Sud smatra kako je žena željela održati vezu da bi mogla ostati u Švicarskoj. Ne može se isključiti izvan svake sumnje da nije ona bila ta koja je inicirala seksualne radnje kako bi muškarac s njom održavao vezu.

Kad on nije bio siguran u vezu s njom, mogla je to smatrati uvredom i ugristi ga. Budući da se te sumnje nisu mogle otkloniti, slučaj je rezultirao oslobađajućom presudom – prenosi Fenix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79